Go Back   Technibble Forums > Technical Discussions > Networking

  Technibble Sponsor

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-05-2009, 11:11 PM
Valleytech Valleytech is offline
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 26
Valleytech is an unknown quantity at this point
Default Internet Connection

I am trying to get an internet connection on a computer I just installed an ethernet card on. I am running cable on another computer that connects fine, but when I hook up the second computer I get no connection even though the driver is instatlled. What should I check next, etc?

Appreciate suggestions.

Mark, in Oregon
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2009, 12:23 AM
seedubya's Avatar
seedubya seedubya is offline
 
Join Date: Jan 2008
Location: Carlow, Ireland
Posts: 3,282
seedubya has a spectacular aura aboutseedubya has a spectacular aura about
Default

Are you getting an IP address from the router/modem?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2009, 12:43 AM
Valleytech Valleytech is offline
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 26
Valleytech is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by seedubya View Post
Are you getting an IP address from the router/modem?
great question. I didn't check before I re-connected to the good machine.
If yes, what.....if no, what?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2009, 01:14 AM
Methical's Avatar
Methical Methical is offline
Super Moderator
 
Join Date: Feb 2009
Location: Christchurch, New Zealand
Posts: 2,483
Methical will become famous soon enough
Default

Can you give us more details please.

I did this for my mum bout 2 years ago. Just had a simple Motorola Router that was provided by the IP, and just installed a switch to connect the two computers via ethernet. Both machines must have different IP's, and make sure that you can talk to one another.

Run up a command prompt, and check if you can ping each other, by IP and computer name. Making sure that both IP's are different of course
Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2009, 01:15 AM
Methical's Avatar
Methical Methical is offline
Super Moderator
 
Join Date: Feb 2009
Location: Christchurch, New Zealand
Posts: 2,483
Methical will become famous soon enough
Default

Sorry bout that reply, I wrote it ages ago and forget to hit reply.. my bad.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-06-2009, 01:21 AM
Valleytech Valleytech is offline
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 26
Valleytech is an unknown quantity at this point
Default

No problem, thanks for the help. I will get back at that later and give a follow-up.....have a good one!!!
Mark, in Oregon


Quote:
Originally Posted by Methical View Post
Sorry bout that reply, I wrote it ages ago and forget to hit reply.. my bad.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-06-2009, 01:46 AM
ifelloutofatree ifelloutofatree is offline
 
Join Date: Feb 2009
Location: Queensland
Posts: 76
ifelloutofatree is an unknown quantity at this point
Default

is the computer new or second hand - are you installing a nic because its never been on the net before? if its second hand someone may already have set their own specific parameters and had disabled the LAN if it was not previously connected to the internet - check the lan connection is enabled and that dhcp is automatic - I know they are simple things to check but you never know...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Technibble.com is based out of MELBOURNE, AUSTRALIA.