Go Back   Technibble Forums > General Computers > Tech-to-Tech Computer Help

  Technibble Sponsor

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-17-2010, 04:51 PM
Blues's Avatar
Blues Blues is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tennessee, US
Posts: 1,694
Blues is on a distinguished road
Default Need help with a display TV project

I am needing to setup 4 TV screens to run off as few PCs as possible and have the screens change what they display every so often. We have applications and scripts that retrieve the current data they want but we need to figure how do make the screens rotate which application is active/displayed. The data is live and from multiple applications I don't know if this can all be run via 1 PC or what. I am looking for recommendations or help in at least finding my options to accomplish this. My searching so far has turned up nothing so I might also be searching with the wrong terms so any guidance is welcome at this point.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2010, 07:11 PM
Computerpete's Avatar
Computerpete Computerpete is offline
 
Join Date: Sep 2010
Location: Wigan, Greater Manchester, England
Posts: 32
Computerpete is an unknown quantity at this point
Default

Are they tv screens or monitors if you have monitors what you can do is put 2 video cards in each pc that is two monitors for each pc and put in tv tuner card to turn the monitors into tv's.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2010, 07:17 PM
Computerpete's Avatar
Computerpete Computerpete is offline
 
Join Date: Sep 2010
Location: Wigan, Greater Manchester, England
Posts: 32
Computerpete is an unknown quantity at this point
Default

This might help
http://www.online-tech-tips.com/comp...er-to-your-tv/
Reply With Quote
  #4  
Old 11-18-2010, 03:34 AM
meanderer meanderer is offline
 
Join Date: Aug 2010
Location: Brooklyn, NY
Posts: 362
meanderer is an unknown quantity at this point
Default

connecting multiple monitor to 1 computer is almost trivial. Showing different content for different screen without manual work is the difficult part.

what kind of script are you using to show your stuff?

I know from one implementation that they use powerpoint show and put it into a startup item. so the computer shows the powerpoint in full screen right after bootup. I don't know how to set it up for many display all doing different things tho.

But for this purpose you can use very very cheap hardware, a nettop should suffice right?

I would like to find out how to make a program automatically run fullscreen on a certain monitor. Knowing that would greatly help in this application.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-18-2010, 03:56 AM
14049752 14049752 is offline
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,314
14049752 has a spectacular aura about14049752 has a spectacular aura about
Default

As said, setting up the monitors from one PC is easy. If they're televisions, use either vga, dvi or hdmi as needed.

To make the applications open on the correct monitor (and assuming the OS is Windows), you could use UltraMon to control which monitor the applications open on. That setting is persistant, so if you want an app to always open on monitor 3, it will. You can also use VBScript with UltraMon, if you'd like to rotate it from monitor to monitor.

http://www.realtimesoft.com/ultramon/scripts/

Last edited by 14049752; 11-18-2010 at 03:59 AM. Reason: Added scripts page link.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-18-2010, 04:54 PM
Blues's Avatar
Blues Blues is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tennessee, US
Posts: 1,694
Blues is on a distinguished road
Default

I want them to open and I want it to change through out the day which screen it is on that is where I am having an issue.

I can hook the TVs to the Computer no trouble the trouble is determining if I need more than 1 PC for 4 TVs and how to move the apps/screens so that the display rotates kinda like it was a slide show. The complication being live data I can't just run a slide show or video file.

It looks like there might be a script for that in that link 14049752 so I will look into it might see if we can install and test it on a multi display PC around here.

Last edited by Blues; 11-18-2010 at 05:02 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-18-2010, 05:12 PM
meanderer meanderer is offline
 
Join Date: Aug 2010
Location: Brooklyn, NY
Posts: 362
meanderer is an unknown quantity at this point
Default

using the desktop background script, generate the background using a separate program?

sounds like you are building a stock ticker display XD
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:33 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Technibble.com is based out of MELBOURNE, AUSTRALIA.