Go Back   Technibble Forums > General Computers > General Computer Chit-Chat

  Technibble Sponsor

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-02-2010, 12:01 PM
TechguyUK TechguyUK is offline
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lincoln, UK
Posts: 190
TechguyUK is on a distinguished road
Default Slow PC

I had a nice 'slow PC' job yesterday which I thought I'd share.

Client complains of her machine running real slow and hanging intermitently. Its a 3 year old desktop running Vista which the customer had recently restored to factory default out of sheer frustration with it. When I showed up it all seemed to be running fine, so I checked the usual suspects like the disk smarts, TM, temperatures, Memtest etc etc and nothing immediatly obvious shows up although the machine only had 1GB of RAM installed and was using over 700MB after startup.

So I start to go into my usual routine about 1GB being the minimum amount for Vista let alone NAV etc etc and advise the client that they should consider purchasing an upgrade to at least 2GB.

Then suddenly the machine just reboots and when it comes back up its running like a real dog. I look again at TM and it reports that the machine now only has 512MB RAM !! - I run SIW and its clear its got 2x512MB DIMMs installed so it appears she has a bad DIMM thats only working intermittently - not seen memory modules just dissappear like that before!
__________________
TechguyUK
Computer Repair & Support in Lincoln

'Making IT...work!'

Last edited by TechguyUK; 10-02-2010 at 12:06 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:15 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Technibble.com is based out of MELBOURNE, AUSTRALIA.