PDA

View Full Version : Vista Network Issues


Checkmate
02-26-2008, 05:46 PM
Ok, I know was stating not having issues with Vista in an article discussion, but that on my personal machine. I have a business client that has 2 Vista machines. No issues outside the periodic losing of internet. Was corrected by disabling the "Allow the computer to turn off this device to save power" Default in Power management on the NIC cards. Ok, after installing a new Ricoh network printer, both Vista machines actually lose the printers, they don't even show them as installed after the machines go to sleep. The server and the XP machines in the office have no issues.

Has anyone else heard about this? If so how did you correct it, or do you guys have any ideas? THanks in advance. This one is just driving me nuts. Ricoh says it's a network issue.... Vista says it's a Ricoh issue....

You get the picture.

Holzster
02-26-2008, 08:52 PM
what happens when you share it on the server, & set it up through the server on the Vista machines?

Holzster

Checkmate
02-27-2008, 03:04 AM
haven't just set it as share. It's a multi-function, network capable. On my network monitor/managed services it shows as still online and functioning. Have never lost it. Just won't stay consistent with these two machines. But it's a step to look at. Thanks Holzster